ÉRDI MÁRI ÉS A PULSAR

Érdi „Mári” hazánk egyik legtehetségesebb fiatal sportolója. A versenyszerű vitorlázást 14 évesen, 2012-ben kezdte a Balaton hullámain. 2013-ban Szlovéniában részt vett első külföldi versenyén, majd ugyanebben az évben az Egyesült Államokban megszerezte első világbajnoki címét ifjúsági olimpiai hajóosztályban. 2014-ben a felnőtt olimpiai hajóosztályra váltott (Laser Radial) és U17-es világbajnoki címet szerzett. 2015-ben Ifjúsági Európa Bajnok, Ifjúsági Világbajnok és ISAF Ifjúsági Világbajnokként állhatott a dobogó legfelső fokára. Alig 18 évesen hatalmas sikert ért el az idei évben: a mallorcai S.A.R. Princesa Sofia Eurosaf regattán, Laser Radial hajóosztályban olimpiai kvótát szerzett, kvalifikálva magát a riói megmérettetésre. Érdi Mári négyszeres Ifjúsági Világbajnok, Ifjúsági Európa Bajnok, háromszoros felnőtt magyar bajnok. Háromszor választották az év felnőtt női vitorlázójává, a Nemzetközi Vitorlás Szövetség ösztöndíjasa, illetve a Bengt Julin Trófea 2015-ös kitüntetettje.

A 18 éves sportoló laser radial hajóosztályban versenyez, melynek különlegessége, hogy mindenki ugyanolyan hajóval áll rajthoz, így teljesen megegyező feltételekkel indulnak a versenyzők. Kizárólag a tudásuk és felkészültségük az, ami eldönti, ki haladhat át elsőként a célvonalon a versenyen legvégén. Ez a szellemiség, a végletekig kiélezett precizitás, a tökéletességre való törekvés megegyezik a PULSAR órakészítés során megfogalmazott filozófiájával, melyet Mári tehetségével, szorgalmával és kitartásával szintén megtestesít.

 

Forrás: www.pulsarora.hu

 

A Casio EDIFICE a Scuderia Toro Rosso Formula-1 hivatalos partnere!

2016. Február 16., Tokió — A CASIO Computer Co., Ltd. ma bejelentette, hogy 2016 januárjától kezdődően két éves hivatalos partneri szerződést írt alá a Scuderia Toro Rosso Formula-1 csapattal. A CASIO a partneri kapcsolatot maximálisan az EDIFICE márka aktív, autósport koncepció köré épített promóciójára, illetve a lehető legszélesebb körű népszerűsítésére használja fel.
A Scuderia Toro Rosso csapat hatalmas népszerűségnek örvend - nem utolsósorban fiatal és igen tehetséges pilótáinak köszönhetően. Max Verstappen minden idők legfiatalabb Formula-1 versenyzője, akivel már 18 éves korában is számolni kellett - csapattársa pedig a szintén ifjú titán Carlos Sainz Jr., a kétszeres rali-világbajnok Carlos Sainz fia. A két reménység vezeti a Scuderia Toro Rosso autóit a következő Formula-1 szezonban. A "Speed & Intelligence" koncepciójával az EDIFICE márka az autósportban rejlő energia és a sebesség mámorának érzetére összpontosít. Órái folyamatos fejlesztés eredményeképpen születnek, a legmodernebb elektronikai technológiák alkalmazásával - a különféle funkciók, például a stopper vagy világidő lehetőségeinek egyre kifinomultabb kiaknázása mellett. Merész és stílusos formaterveivel, különleges funkcióival az EDIFICE órái az autósport szerelmesei körében igen jelentős népszerűségnek örvendenek. A Scuderia Toro Rosso fiatalos energiát és versenyautóival egyedülálló technológiai innovációkat hoz a Formula-1 pályáira - a sebesség iránti szenvedéllyel áthatva. A CASIO pontosan ezeket a tulajdonságait tekinti az EDIFICE márkakoncepció tökéletes megfelelőjének - ennek megfelelően döntött a hivatalos partneri viszony kialakításáról. Így az EDIFICE szállítja az órákat a csapat számára a 2016-os szezonban - a CASIO és EDIFICE logók pedig Verstappen és Sainz overáljain, valamint versenyautóik orr-részén jelennek meg.
A hivatalos partneri kapcsolatról szólva Hiroshi Nakamura, a CASIO Computer Co., Ltd. ügyvezető alelnöke elmondta: “a Scuderia Toro Rosso csapat és ígéretes fiatal versenyzői közvetlenül képviselik majd az energikus EDIFICE márkát a fiatalok számára.” Franz Tost, a Scuderia Toro Rosso csapatfőnöke hozzátette: “örömünkre szolgál, hogy egy olyan márka csatlakozott hozzánk, mint az EDIFICE, mely a technikai innováció és a fejlődés iránti elkötelezettség jeles képviselője. Már várjuk a közös munkát az EDIFICE óráival!”

Torro Rosso
A CASIO a későbbiekbentovább erősíti a partneri viszonyt a Scuderia Toro Rosso csapattal, az EDIFICE márka globális szintű, aktív és még szélesebb körű népszerűsítése érdekében.
EDIFICE weboldal: http://www.edifice-watches.com

Időutazás az a Casio karórákkal

Te is csodáltad gyerekként szüleid, nagyszüleid karján az első Casio karórákat? Hordtál már ilyet valamikor, vagy most is viselsz? Akkor biztosan tudod, mennyit változott a márka az elmúlt négy évtized során. Miközben megmaradt a kezdetektől jellemző funkcionalités, a mai darabok minden tekintetben megfelelnek a legfrissebb trendeknek. Honnan indult ez a töretlen siker?

Még ma is hibátlanul működnek azok a Casio karórák, amelyeket 1974-ben dobott piacra a gyártó, az akkor kapható modellek a mai napig változatlan formában érhetők el.

Az időállósság mindig is elvárás volt a Casionál, küldetés szintre viszont csak később emelkedett.  1981-ben a Casio fiatal vezetője, Kikuo Ibe leejtette az édesapjától kapott drága óráját, ami a padlón szilánkokra tört, ez pedig nem hagyta nyugodni az elkeseredett tervezőt. Elhatározta, hogy létrehozza a világ legkeményebb óráját. Egy terezőkből és mérnökökből álló csapat a következő két évben megszállottan dolgozott, míg 200 törött prototípus után megszületett a G-SHOCK.

A karórát használtak már jégkorong helyett, kidobták egy helikopterből, átmentek rajta teherautóval, sőt, postaládában is felrobbantották, de minden esetben sértetlen maradt! A brand strapabírósága rendkívül népszerűvé vált a Klein Dávidhoz hasonló extrém sportolók körében, de a prémium kategóriát képviselő, Winkler Robi számára is nélkülözhetetlen tulajdonság a karóra választásban.

A hip-hop és rap világában nagyon fontos, hogy a zene által közvetített stílus és életérzés a kiegészítőkön is visszaköszönjön. Így amennyire nélkülözhetetlen a baseballsapka Deniz és a Hősök számára, annyira kultikus kiegészítő lett a G-SHOCK is. Az a karóramárka, ami méár a hollywoodi akciófilmek egész sorában bizonyította keménységét!

A Casio olyan férfiaknak is kínál karórákat, akik az elegáns és stílusos darabokat részesítik előnyben. Az aprólékosan kidolgozott, precíz és stílusos EDIFICE prémium férfi brand modelljei kitűnő választást jelentenek azoknak, akik nem tűrik a félmegoldásokat, csak a legjobbal érik be. Akárcsak a márka nagykövete, dr. Kemény Dénes. A kemény férfik mellett ugyanakkor a hölgyekről sem feledkezik meg a Casio.

Idén húszéves a G-SHOCK lánytestvére a BABY-G, amely örökölte a bátyjától a strapabíróságot. Az évek során ugyanakkor olyan elképesztően sokszínűvé és divatossá érett, mint a brand nagykövete, Marenec Fruzsina. A BABY-G modellek a hozzá hasonló, bátor, merész és stílusos fiatal nőknek készülnek, akik a színpompás kínálatnak köszönhetően, minden ruhához találnak tökéletes kiegészítőt.

A Pokorny Lia által képviselt SHEEN márka a legjobb példája annak, hogy mennyire megváltoztak a tervezési szempontok. Az egytől egyig Swarowski kristályokkal díszített modellek már inkább ékszerek, mint karórák, miközben időt álló anyagokból készültek, és társaikhoz hasonlóan pontosak. A SHEEN a kifinomult női eleganciát, intelligenciát és csillogást testesíti meg, éppen úgy, ahogy Lia.

Forrás: Trend & Stílus Óramagazin ,2014./1.

Világújdonság bizonyít a legzordabb viszonyok között is.

G-SHOCK GRAVITYMASTER GPW-1000: A REPÜLÉS IHLETTE

Világújdonság bizonyít a legzordabb viszonyok között is.

Amikor mindenki másnak a földön kell maradnia, akkor kapják az Atlantic Airways helikopterei a felszállási engedélyt. A vihar korbácsolta óceánból embereket mentenek, ehhez a munkához kötélidegekre és kivételesen precíz műszerekre van szükség. Olyanra, mint a G-SHOCK-tól a GRAVITYMASTER kollekció GPW-1000 modellje; ez a világ első olyan karórája, amely mind rádiósugárzású, mind pedig GPS időjelek vételére alkalmas, és így a világ legtávolabbi szegletében is atomóra pontossággal jár.

AMIKOR MÉG A MÁSODPERC IS SZÁMÍT, A RÉSZLETEKEN MÚLIK MINDEN.

A rádiósugárzású, illetve műholdas időjelek vételére alkalmas hibrid-technológia igazi hightech a legszűkebb helyre zsúfolva. Miniatűr modulok vezényszavára járnak a mutatók, így bőven marad hely az időjelek vételére szolgáló hibrid technológiának. Amikre viszont nem, azok a hibák.

PRECÍZIÓS MŰSZER ÉS ERŐGÉP.

Ahogy a Bell 412 helikoptert, úgy a GPW-1000-t is úgy építették, hogy a legzordabb körülményeken is felülkerekedjen, akárhogy is dobálja a viharos szél. Fellépése erős jellemről tanúskodik, amely a tripla G technológia leképeződése. Ennek köszönhető, hogy a GPW-1000 ütésálló, dacol a vibrációval, és ellenáll a centrifugális erőhatásoknak is. De ennél többet is tud: 20 bar nyomásig vízálló. Mindezen tulajdonságok igazán érdekessé teszik azon emberek számára, akik szeretnek szembenézni a kihívásokkal.

MINDEN NANOMÉTEREN MŰSZAKI NAGYSZERŰSÉG.

DLC bevonat: a gyémántszerű karbon bevonat garantálja a felület sérthetetlenségét és kellemes tapintását.

Szintetikus tok: a GPW-1000 óra tokja olyan szintetikus anyagból készül, amely kivételesen tartós és ütésálló. Minőségi rozsdamentes acél külső réteg gondoskodik a stabilitásról.

Zafírüveg: erős és karcolásálló tulajdonsága pont olyan motiváló, mint mindkét oldalán lévő tükröződésmentes bevonata.

Nano finish: kifinomult feldolgozási és felületkezelési technológiák, 3D elemek és lumineszcens részletek a számlapon, mint például a mutatók is, még korom sötétben is garantálják a leolvashatóságot.

Karbonbetétes szintetikus szíj: ennek révén a szíj még tartósabb és szakítószilárdsága kivételesen magas. Lényegesen könnyebb is – viselet és megjelenés tökéletes kombinációja.

Forrás: Óramagazin 2015/10

Hamisítás

Késik, leáll, szétesik

Ennek a három jelenségnek egymás utáni bekövetkeztével kell számolnia annak, aki hamis karóra vásárlására adja a fejét.

A közhiedelemmel ellentétben már rég óta nem csak a luxus szegmensbe tartozó időmérőket hamisítják – a pár tízezer forintért kapható divatóráknak is megjelentek már silány másai. Ezeknél pedig fokozottan igaz, hogy gyakorlatilag rövid időn belül használhatatlanná válnak. A legelső jelenség egyike a leeső mutató, és/vagy a pontatlan járás. Ez utóbbi ráadásul nem csak a hagyományos, mechanikus szerkezettel szerelt órákra igaz, hanem a kvarcszerkezettel szereltekre is. A második csalódás akkor ér, ha ilyenkor hozzáértő kezektől szeretnénk segítséget kérni – ők ugyanis azt megtagadják. Ami a külsőt illeti, úgy sokszor már gyakorlott szemeket is meg-megtéveszthet egy-egy jobb minőségű hamisítvány, sőt, olyanra is van példa, hogy egy aranyóra hamisítványa tényleg aranyból készült, ám legkésőbb a tok megbontását követően kiderül az igazság. Általában a szerkezeten szoktak spórolni a hamisítók. Értelemszerűen alkatrészellátásról nem lehet beszélni, azaz cserére ne is számítsunk. Ilyenkor a teljes szerkezet cseréje jelentene megoldást, ami azonban sokszor meghaladja a hamisítvány beszerzési árát. A szerkezetre pillantva nem csak a díszítés hiánya tűnik fel, hanem az egyes alkatrészek pontossága és anyagminősége is finoman szólva kívánni valót hagy maga után. Ha figyelembe vesszük, hogy egy mechanikus szerkezet esetén a fogaskerekekre arányaiban nagyobb nyomaték hat, mint egy átlagos személygépkocsi váltójára, akkor gyorsan világossá válik, miért is nem érdemes akár házilag is alkatrészeket farigcsálni. Aki azt hiszi, hogy a kvarcszerkezettel szerelt hamisított órájával kikerüli ezt a problémát, bizony hasonló gondokkal kell számolnia. A műanyag alkatrészek például egyhamar elkopnak, az elemcsere pedig nem fogja megoldani a pontatlan járás okozta bosszúságot. Fémcsatos órák esetén árulkodó lehet az egyes szemek tapintása. A költséghatékonyság érdekében ezeket nem tömör acélból formálják meg, hanem lemezből hajtják. Nyilván nem kell mondani, hogy a csat tartósságát ez milyen irányba befolyásolja. Az alábbi tanácsokat figyelembe véve elkerülheti, hogy kevés pénzért sok bosszúságot vásároljon:

Hogyan kerülheti el, hogy hamis órát vegyen?

  • Körültekintően és csak megbízható helyen, márkakereskedésben vásároljon, bármilyen értékű óráról legyen is szó!
  • Mindig ellenőrizze a tanúsítvány, a garancialevél (lepecsételve, aláírva) meglétét.
  • Ha interneten vásárol, nézzen utána az értékesítőnek: a gyártók nagy része saját honlapján elérhetővé teszi a magyarországi hivatalos kereskedők listáját.
  • Az üzletben érdemes alaposan megvizsgálni az órát: ha anyagában vagy a kidolgozás minőségében gyengének tűnik (pl. az élek sorjásak, az illesztések pontatlanok), gyanús, jobb nem megvenni a terméket.
  • Ha az óra doboza, csomagolása nem az óra értékének megfelelő, szintén kételkedjen!
  • A túl jó ajánlat mindig gyanús, az 50-70%-os kedvezményt kezelje fenntartással!
  • Ha nagyobb értékű órát vásárol, legyen még körültekintőbb, mert ilyenkor a hamisítók is azok! Szánjon időt a vásárlásra, ne siesse el, győződjön meg többször is arról, hogy mind az értékesítési hely, mind a termék hiteles és eredeti.

Végezetül pedig: „replika órák”= hamisítványok.

 

Forrás: Trend & Stílus Óramagazin ,2014./1.